Tiedäthän Turun teatteritalon? Hyvä.

Oletko koskaan ihmetellyt, miten kukaan ei ikinä nouse esimerkiksi

käydäkseen vessassa tai tupakalla?

Minä olen, ja sain selvyyden asiaan kuukausi sitten.

 

Siis, olin lupautunut anoppiehdokkaani seuralaiseksi

jonkin sortin konserttiin, jonka esiityjinä olivat Paavali- niminen pianisti

ja sinfoniaorkesteri.

Asuin viiden tuhannen asukkaan kylässä Satakunnassa ennen muuttoani Turkuun, joten en ollut käynyt ennen konsertissa. En siis tiennyt, miten konsertissa kuuluu menetellä ja tilat olivat oudot minulle. Toiseksi, seuralaiseni; anoppiehdokkaani on hiukkasen pelottavan puoleinen, joten arastelen yleensä hänen seuraansa.

Tuntia ennen konserttia olin syönyt lasagnea, jonka päällä oli juustoa.

Kesken Paavalin futuristista ja jazziin vivahtavaa plimputtelua, vatsani käynnistyi "linkoamis"-osioon. Koska olin saanut laktoosivammakirouksen pienempänä, juusto oli kiellettyä kamaa minulle. Melkein kuin myrkkyä. Lasagne on mieliruokaani, aivan ykkönen, joten kestän makuelämyksen vuoksi vatsavaivani.

Mitä ihminen siis tekee hänen elimistönsä ilmoittaessa äkillisesti alkavansa tyhjentää itseään? Hän alkaa tähyillä lähintä vesikomeroa. Siis vessaa. Aloin muistella, mitä kautta olimme tulleet, ja ilmoitin meneväni vessaan.

Kun pääsin ylös istuimeltani kulman taakse, vastaani tuli ennen näkemätön seinä. Se ei siis ollut ollut siinä tullessamme. Paniikkini kohotessa seinä avautui ja pienen pieni miehen pää tirkisti väliköstä.

Riensin miehen viereen ja ilmoitin arasti tarvitsevani toilettia. Mies tuntui äreältä kysyessään, enkö voisi pidätellä koska konsertti loppuisi pian. Vatsani mourutessa aloin olla jo epätoivoinen ja vingahdin tarvitsevani vessaa SILLÄ SEKUNNILLA ja säntäsin miehen ohi juosten täysillä vessaa kohti.

KIITOS JA YLISTYS!

Vessassa ei ollut ketään, tämä oli selvästikin pahan pienipäisen monsterin ansiota. Saatuani toimitettua asiani, jäin odottamaan seuralaistani vessojen edessä. Pienipään mukainen "pian" oli puoli tuntia.

Siis, vaikka konserteissa käyvä porukka on hyvin eleganttia, mitä jos salissa tapahtuisi jotain vielä pahempaa, joka vaatisi välittömän(siis vielä välittömämmän kuin omani) ulospääsyn? Ammuskelutapaus tai synnytys?

Niinpä ehdotan, että turha seinä pidettäisiin lukitsemattomana kansalaisten turvallisuuden vuoksi. Ja laitan korvan taakse, että juuston syöminen on täten ehdottomasti kiellettyä.

P.s. Terveiset pienipäälle.